Mallorca : regen op komst

Regen op Mallorca

Een lagedrukgebied nadert Mallorca en zal voor een weersverandering zorgen. Het zal de komende dagen regenachtig en winderig zijn op het eiland. Een echt zonnige dag is voorlopig niet in zicht.

Wel zullen de temperaturen stijgen in vergelijking met de afgelopen dagen, tot 22 graden in het noorden. In het zuiden zullen de temperaturen onder de 20 graden blijven. De nacht zal mild zijn met 10 tot 13 graden.

In de loop van zaterdag bereikt de grijze bewolking eindelijk Mallorca. Tegen de middag valt er regen. Dit zijn eerder lichte buien die Saharazand bevatten. Het advies luidt dan ook: parkeer als het even kan je auto in de garage. Tegen de avond neemt de regen toe. De temperaturen stijgen weer tot tussen de 20 (zuiden) en 25 graden (noorden).

Het regenachtige weer zal waarschijnlijk voor bewolking zorgen. Vanaf zondag zet een lichte aanhoudende regen in die tot maandagmiddag aanhoudt met een paar onderbrekingen aan de west- en oostkust. Er blijft Saharazand vallen. De wind zal zwak zijn. De temperaturen dalen en schommelen rond de 20 graden. De regen zal dinsdagavond weer toenemen. Daarna zal het lagedrukgebied langzaam wegtrekken. Er zijn echter nog steeds een paar druppels mogelijk op dinsdag en woensdag (1 mei, een officiële feestdag in Spanje). Maar er zal ook zeker ruimte voor wat zonneschijn zijn.