Magic festival voor jong en oud

Magic festival voor jong en oud
© Ajuntament de Palma

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

Nog geen plannen voor het weekend? In Palma vindt vanaf morgen het internationale festival FAT I FAT plaats, een magic festival voor jong en oud. Op diverse locaties komen professionele goochelaars, fans en nieuwsgierige bezoekers bij elkaar.

Per la fatifat que la’ mia mare m’ha comanat

Volgens een persbericht van de stad Palma is het festival opgezet om de wereld van de magiërs dichter bij de mensen te brengen. Dat gebeurt aan de hand van workshops en voorstellingen. De naam FAT I FAT komt van een bezweringsformule die in Mallorcaanse fabels wordt gebruikt: “Per la fatifat que la’ mia mare m’ha comanat…”.

Magic festival voor jong en oud
Can Balaguer. © Ajuntament de Palma

Locaties

Het magic festival voor jong en oud vindt plaats in diverse zalen waaronder het Xesc Forteza Theater, Can Balaguer, Can Alcover en La Misericordia. Morgen, op vrijdag 14 april, start het programma met een masterclass voor de goochelaars zelf. Op zaterdag kan de volgende generatie goochelaars aanschuiven in een workshop die om 11:30 uur in cultuurcentrum Can Alcover van start gaat.

Opening

De openingsvoorstelling is zaterdag om 17 uur in de patio van Can Balaguer aan de Calle de la Unió, 3. De fraaie locatie is op zich al een bezoekje waard. In de zalen van dit gebouw vinden tussen 19 en 20:15 uur diverse voorstellingen plaats.

Op zondag kunnen kinderen tussen 10-12 uur deelnemen aan magische tekenwedstrijd in het theater Xesc Forteza. Hier gaat om 12 uur een spectaculaire familievoorstelling van start. Om 18:30 worden de prijzen bekendgemaakt van de tekenwedstrijd eerder op de dag.

Magiërs

Er nemen maar liefst negen magiërs aan het festival deel, te weten Mario López. Victor Piña, Bruno Tarnecci, Enzo Lorenzo, Jessica Guloomal, Carlos Adriano, Miguel Gavilán, Juan Luis Rubiales en Joan Cassanyes.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Bekijk hier het complete programma