Luchthaven Mallorca: twee vliegtuigen rammen elkaar

Luchthaven Mallorca: twee vliegtuigen rammen elkaar

Vanochtend rond half tien ramde op de luchthaven van Mallorca een vliegtuig van Air Europa een vliegtuig van Condor.  Tijdens het manoeuvreren raakte de linkervleugel van het Air Europa vliegtuig de rechterachtervleugel van het Condor vliegtuig. Er vielen geen gewonden.

Het vliegtuig van Condor wilde opstijgen om de passagiers naar Frankfurt am Main te brengen. Door het ongeluk was opstijgen niet meer mogelijk. De 268 passagiers en 8 bemanningsleden konden het vliegtuig ongedeerd verlaten. Condor stuurde een extra vliegtuig naar Mallorca om de passagiers op een later tijdstip alsnog naar Frankfurt am Main te brengen.

De vliegtuigen reden langzaam waardoor er enkele materiele schade ontstond. Verschillende delen van de vleugels braken af en vielen op het asfalt. De woordvoerder van de Spaanse luchthavenorganisatie Aena legde uit dat de verdere activiteiten op de luchthaven geen hinder hebben ondervonden van het ongeluk. Het toestel van Air Europa kwam uit Barcelona en was net geland. Na korte tijd kon het Air Europa vliegtuig naar de gate taxiën en de passagiers laten uitstappen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden