Losgeslagen cruiseschip op Mallorca

Losgeslagen cruiseschip op Mallorca
Foto: Amic Hoteles Hotel Horizonte from Islas Baleares, España (https://www.flickr.com/photos/mallorca-hotels/2553413885/)

Windvlagen tot 120 km/u hebben zondag (27.8.) in de haven van Palma het cruiseschip “Britannia” van zijn trossen gerukt. Het schip dreef ongecontroleerd langs de pier en botste uiteindelijk tegen een tanker. Er vielen geen slachtoffers.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Het incident gebeurde rond 11 uur ‘s ochtends, midden in het noodweer. De “Britannia” is 330 meter lang. Op het moment dat de trossen braken, kon de bemanning niet meer voorkomen dat het schip tegen de 177 meter lange olietanker “Castillo de Arteaga” dreef.

De aanvaring zou de “Castillo de Arteaga” hebben beschadigd aan de kant die naar de pier is gericht. Er ontstond geen lek. De havenautoriteit  van de  Balearen kondigde desondanks het laagste waarschuwingsniveau van haar noodplan af.

Sleepboten sleepten de “Britannia” na het incident terug naar haar ligplaats. Volgens de eerste informatie zou het cruiseschip nog steeds geschikt zijn om te varen. Het schip biedt plaats aan 3.647 passagiers en 1.350 bemanningsleden.

Glas in havengebouw verbrijzeld – zes mensen licht gewond

Door de storm verbrijzelde een raam in het havengebouw (Estación Marítima número 1). Daardoor raakten zes passagiers van het cruiseschip lichtgewond. Ze werden door hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht.

Passagiers filmen vanaf het cruiseschip:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden