Expositie Nederlandse kunstenaar Jochem Rotteveel in studio TACA

Palma de Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

De Nederlandse kunstenaar Jochem Rotteveel presenteert in de unieke TACA studio zijn eerste solo-expositie in Spanje.

De Kunsambassade Rotterdam schrijft het volgende over de kunstenaar: “Jochem Rotteveel (1976) onderzoekt sinds 2009 de schilderachtige en sculpturale
kwaliteiten van folie en tape. Hij baseert zich daarbij onder andere op de hard-edge en colourfield painters Frank Stella, Barnett Newman, Mark Rothko, Mondriaan, Peter Halley en Ellsworth Kelly. In de traditie van Robert Rauschenberg en Isa Genzken benadert Rotteveel zijn materiaal vanuit de opvatting dat elk materiaaltype zich leent voor kunst, zolang het de maker maar kan verrassen.

Met folie en tape zoekt Rotteveel gericht meerdere grensgebieden op. Door het materiaal te vouwen ontstaat er volume in het platte vlak en rekt Rotteveel de grens op tussen twee- en driedimensionaal. Het materiaal wordt pasteus, maar geeft niet zijn herkomst prijs. De toeschouwer weet niet of het gaat om verf, metaal, plastic of keramiek. Aangezien Rotteveel geen kleuren kan mengen met het materiaal en veroordeeld is tot de folies die in omloop zijn, beoogt hij de kleuren in de compositie optisch te mengen. En of Rotteveel nu kleuren combineert die in elkaars verlengde liggen dan wel ogenschijnlijk clashen, altijd leren de kleuren de kijker iets nieuws over zichzelf en elkaar.”

Jochem Rotteveel Solo
Datum: 9-31 december 2022

TACA
Carrer de Sant Feliu, 17,
07012 Palma
TACA op Instagram

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden