Es Trenc krijgt een parkeerverwijssysteem

Es Trenc krijgt een parkeerverwijssysteem

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Het natuurstrand Es Trenc krijgt een parkeerverwijssysteem, omdat het grote parkeerproblemen heeft. Gisteren onthulde de Balearische minister voor milieu Miquel Mir het bord met display. Dit staat bij de rotonde aan de MZ-6040 richting Colònia de Sant Jordi. Het geeft in de toekomst weer hoeveel vrije parkeerplaatsen zich nog op de parkeerplaats Na Tirapèl bevinden. Strandbezoekers kunnen dan eventueel uitwijken naar de tweede parkeerplaats Sa Barralina.

Beschermd natuurgebied

Het parkeerverwijssysteem is geen verrassing, omdat het geliefde natuurstrand Es Trenc al jarenlang parkeerproblemen. heeft De overheid doet er van alles aan dit onder controle te krijgen. Zo werd eerder een illegale parkeerplaats gesloten, een nieuwe parkeerplaats ingericht en een shuttle bus in het leven geroepen. Er gelden op het strand en de erachter liggende duinen strenge regels, omdat het officieel beschermd natuurgebied is.

Openbaar vervoer

Es Trenc krijgt een parkeerverwijssysteem en daarover uitte minister Mir zich gisteren buitengewoon tevreden. Hij sprak de hoop uit dat het tot een verbetering zal leiden tot het publieke gebruik van het fraaie natuurgebied. Toekomstige bezoekers heette de minister van harte welkom, maar hij vroeg wel vooral met het openbaar vervoer naar Es Trenc te komen.

Vrijwilligers

In de 6.000 m2 duinen van natuurpark Es Trenc vinden herstelwerkzaamheden plaats in het kader van het programma Impulso de Turismo Sostenible (ITS). Dit project ging in het laatste kwartaal van 2021 van start en werpt zijn vruchten af. Naast overheidspersoneel droegen ook acht dagen vrijwilligerswerk een steentje bij. Dat werd georganiseerd door de scholen in Campos.

Es Trenc krijgt een parkeerverwijssysteem

Voor het dagelijks uitvoeren van beheerstaken bestaat een permanente brigade. Onder de naam IBANAT zorgen de vijf leden o.a. voor onderhoud, ongediertebestrijding en afvalverwijdering. Minister Mir begroette de vijf leden. Hij benadrukte dat door hun werk het natuurpark een goede economische motor kan zijn en het vermogen heeft banen te genereren.

In 60 jaar tijd verloor Es Trenc 30 meter strand:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden