El jefe político (1926): gratis filmvertoning met live muziek

Teatre Principal de Palma. Mallorca.. Foto: Paucabot (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Paucabot)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

In 2005 riep UNESCO 27 oktober uit tot Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed om mensen bewust te maken van het belang van audiovisuele documenten en aandacht te richten op de noodzaak ze te behoeden. Ter gelegenheid van die dag wordt op 27 oktober in Palma de film El jefe político (1926) vertoond en begeleid met live muziek van componist en performer Miquel Brunet.

Dankzij de samenwerking tussen het Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca en de Filmoteca Española is deze film van André Hugon, een van de pioniers van de Franse cinema, teruggevonden. De aankoop in 1999 door de Consell de Mallorca van de enige kopie van de film die tot nu toe beschikbaar was, heeft deze lange restauratie mogelijk gemaakt. El jefe político is een voorbeeld van politieke cinema, vele jaren voordat Francesco Rosi of Costa Gavras het genre beoefenden en in de mode brachten in de jaren vijftig en zestig in de mode brachten.

De hoofdrolspeler in de film is Leopoldo Quintana, een Mallorcaanse advocaat met grote ambities. De zakenman Sebastián Gocho zal hem bij zijn politieke carrière dusdanig helpen dat ze er allebei profijt van hebben.

Quintana wint een zetel door de verkiezing te manipuleren en criminaliteit. Gocho en hij verdienen in Madrid een vermogen met het uitoefenen van invloed en omkoperij.

Bekijk een fragment op Facebook

El jefe político is een bewerking van de roman van José María Carretero. Aan de film werkten mee: René Navarre, Colette Darfeuil, Camille Bert, James Devesa, José Durany, Alexiane, Alexis Gashne en Joaquín Carrasco.

El jefe político
Donderdag 27 oktober 2022
Aanvang: 19 uur
Toegang: gratis
Duur: 83 minuten
Taal: Spaans en Catalaans 

Teatre Principal, Palma
C/ Riera, 2
07001 Palma

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden