Eerst Mallorca Filmfestival prijs voor Nastassja Kinski

Nastassja Kinski in Yerevan, Armenia, in juli 2015. Foto: Paul Katzenberger (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Paul_Katzenberger)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

De actrice Nastassja Kinski is in Palma om woensdag de eerste Mallorca Film Award in ontvangst te nemen op het Evolution Mallorca International Film Festival.

Gisteren werd de in Duitsland geboren Kinski ontvangen door de voorzitter van het Consell de Mallorca, Catalina Cladera. De ster van Paris, Texas zal worden geëerd tijdens het openingsgala van het filmfestival.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Natassja Kinski heeft samengewerkt met de regisseurs Wim Wenders, Roman Polanski, Francis Ford Coppola en David Lynch. “Ze is een actrice met een grote internationale carrière die we op Mallorca willen erkennen, en ze is de eerste aan wie we deze nieuwe prijs Premi de Cinema de Mallorca, van de Mallorca Film Commission, zullen toekennen”, aldus Cladera.

Kinski ontving van Cladera een boek met foto’s van locaties op Mallorca en sprak haar bewondering uit voor het neogotische gebouw waarin het hoofdkantoor van Consejo Insular de Mallorca is gevestigd.

Mallorca International Film Festival
26.10.2022 – 01.11.2022
Website