Een huis huren op Mallorca

Foto van een huurwoning aangeboden
Foto: Manfred Werner (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Tsui)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:45 pm

Hoe vind je een huurwoning op Mallorca of een huurhuis op Mallorca? Het beste via vrienden en/of familie op het eiland. Mond-tot-mond reclame werkt altijd goed. Mocht je echter niemand kennen en van afstand op zoek gaan, dan kun je van de volgende mogelijkheden gebruikmaken.

De krant
Dagblad Diario de Mallorca beschikt over de pagina tucasa.com waar je koop- en huurwoningen kunt zoeken. Momenteel worden er via die site bijna 600 huurwoningen aangeboden.

Het werkt als volgt: je kiest  “Piso/Apartemento” en “En alquiler”. In de zoekbalk kun je nog opgeven in welke stad je een huurwoning zoekt, bijvoorbeeld Palma de Mallorca

Huurwoning zoeken op Mallorca

Vervolgens kun je nog kiezen voor de optie Precia Ascendente (prijs oplopend)”

Woning huren in Palma de Mallorca

Er verschijnen vervolgens veel advertenties met een link naar spotahome.com, een website waar je ook direct naar woningen kunt zoeken.

Fotocasa
Fotocasa is een groot vastgoedportaal in Spanje. Het werd opgericht in 1999. Ze bieden in totaal 1,5 miljoen woningen en huizen aan, zowle koophuizen als huurhuizen. Fotocasa maakt deel uit van de Adevinta-groep, een digitale marktplaats-exploitant en een van de belangrijkste technologiebedrijven van het land met in totaal meer dan 18 miljoen maandelijkse gebruikers op de platforms voor onroerend goed (Fotocasa en Habitaclia), werk (infojobs.net), motorvoertuigen (coches.net en motos.net) en het kopen en verkopen van tweedehands goederen (Milanuncios).
Website: huurwoningen op Mallorca (Pisos de alquiler en Mallorca)Pisos.com
Deze website bestaat sinds 2009. Hier worden koop- en huurwoningen in heel Spanje aangeboden. Je kunt in diverse talen zoeken. Dit is de link naar de website.
Oplichting
Net als in alle andere landen zijn ook in Spanje oplichters op websites actief waar huizen en woningen worden aangeboden.  Laat je niet verblinden door huurwoningen met een bijzonder lage prijs en bijzonder veel woonruimte.

Momenteel is het lastig een geschikte, betaalbare woning op Mallorca te vinden. Betaal geen geld vooraf voordat je de woning hebt gezien. Het is aanbevelenswaardig de tijd te nemen de huurwoningen op het eiland ter plekke te bekijken. Zo krijg je een goede indruk van het aanbod én de betrouwbaarheid van de verhuurder.