Can Picafort: moordpoging Duitse vrouw op Spaanse echtgenoot

Een ziekenwagen van 061. Foto: 1997 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:1997)

“Mijn vrouw heeft me neergestoken terwijl ik op de bank lag”. Dat zei een zwaargewonde man vanochtend in Can Picafort tegen de lokale politie van Santa Margalida en de Guardia Civil. Zijn 49-jarige Duitse vrouw werd kort daarna gearresteerd als vermeende dader van een poging tot moord.

Het slachtoffer verliet zwaargewond het huis en vroeg om hulp in een nabijgelegen bar. Hij werd verzorgd door een ambulance die hem naar het ziekenhuis in Inca bracht. Zij toestand was echter zo ernstig dat hij met spoed naar ziekenhuis Son Espases werd overgebracht.

De gebeurtenissen vonden rond 2 uur ‘s nachts plaats in een huis in de Calle Pizarro in Can Picafort. Het slachtoffer, een 47-jarige Spanjaard, kwam op straat met een ernstige borstwond. Hij bloedde hevig en vroeg om hulp in een nabijgelegen bar. Al snel werden patrouilles van de lokale politie van Santa Margalida en de Guardia Civil naar het slachtoffer gestuurd.

De agenten vonden de man op de grond met een bebloed kledingstuk tegen zijn borst geklemd. Toen ze hem onderzochten, bevestigden ze dat hij een ernstige wond had, blijkbaar een steekwond. Ze legden een drukverband aan en verleenden hem de eerste hulp totdat de ambulance arriveerde. Tijdens de behandeling zei de man, die bij bewustzijn was, dat zijn vrouw hem had neergestoken toen hij thuis op de bank lag.

Nadat de gewonde man per ambulance was afgevoerd, bezochten agenten van de Policia local en de Guardia Civil zijn huis. In de deuropening en op de trap naar het huis vonden ze een spoor van bloedvlekken. Toen ze aanbelden, deed de vrouw open. Het was de 49-jarige Duitse echtgenoot. Ze zei dat ze niets wist over wat er was gebeurd.

De agenten ontdekten echter veel bloedvlekken in het huis. In de keuken vonden ze een groot mes dat net was schoongemaakt, maar nog steeds kleine vlekken had, blijkbaar ook van bloed.

De vrouw werd gearresteerd op verdenking van poging tot moord en meegenomen naar het kantoor van de Guardia Civil.  Daar blijft ze in afwachting van haar proces.

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden