Cala d’Or: Guardia Civil achtervolgt speedboot met drugs

Cala d'Or: Guardia Civil achtervolgt speedboot met drug
Cala Gran behoort tot Cala d'Or. Foto: Xxlstier (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Xxlstier)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

Vanochtend speelde zich in Cala d’Or spectaculaire scenes af. De Guardia Civil achtervolgde een met drugs geladen boot. De schipper van de speedboot – what’s in a name – strandde op het vakantiestrand van Cala Gran. Dit strand behoort tot Cala d’or en ligt in het zuidoosten van het eiland.

De Guardia Civil ontdekte de boot op zee en zette de achtervolging in. Vervolgens gooiden bemanningsleden van de speedboot meerdere pakjes met drugs overboord. De schipper parkeerde de boot tegen 9 uur vanochtend op het strand en nam de benen.

Bekijk de inzet van de Guardia Civil in Cala d’Or:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De agenten van de Guardia Civil zetten de achtervolging in, ondersteund door collega’s in helikopters. Uiteindelijk kon de politie hem overmeesteren.

Naar andere leden van de smokkelbende wordt nog gezocht. Enkele drugpakjes zijn inmiddels boven water. Het blijkt om de smokkel van hasj te gaan.

Volgens enkele Spaanse media zou de speedboot in Algerije het ruime sop hebben gekozen. Tot nu toe waren vanuit die hoek nog gene zogenaamde narcolanchas (speedboten met drugs) op Mallorca gestrand. Wel bestaat al sind jaar en dag een handels- en smokkelroute tussen Algerije en de Balearen.