Brand in industriegebied Son Castelló

Avinguda 16 de Julio in Polígon de Son Castelló (2007). Foto: Chixoy (https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Chixoy)

In het industriegebied Son Castelló in Palma is vandaag  een grote brand uitgebroken. Volgens de Diario de Mallorca waren er verschillende explosies te zien. De brand heeft blijkbaar het wagenpark van een bedrijf verwoest, dat bestond uit circa 12 vrachtwagens en een bestelwagen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De brand brak rond 15.30 uur uit op het terrein van het bedrijf Alimentación Sánchez, een tussenhandelaar in levensmiddelen. De rook was van grote afstand zichtbaar. De brandweer was bezorgd dat de vlammen zouden overslaan naar een naastgelegen tankstation met 15.000 liter benzine. Het vuur naderde ook een nabijgelegen houtopslag.

Geen slachtoffers

De 15 werknemers van het bedrijf konden zich snel in veiligheid brengen, terwijl de vlammen het ene voertuig na het andere in de as legden. De brandweer zette een groot gebied van het industrieterrein af; volgens de huidige informatie liepen andere bedrijven geen schade op. Ook raakten er geen personen gewond. Het wagenpark van Alimentación Sánchez brandde volledig uit. De omvang van de materiële schade is nog onduidelijk.