Antiterreureenheid actief: bommelding bij een school op Mallorca

Groepsverkrachting op Mallorca
Automóvil de la policía nacional española en Valencia. Foto: Dorieo (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Dorieo)

Last updated on december 27th, 2023 at 01:34 pm

Een soortgelijke situatie deed zich voor bij een Franse school in Alicante. In beide gevallen werden geen explosieven gevonden

De Policía Nacional doorzocht vanochtend (15 december) de Franse school Liceo Francés in Palma. Rond 9 uur ‘s ochtends kwam een e-mail binnen waarin werd gewaarschuwd voor een bom op het schoolterrein. De antiterreureenheid arriveerde met speurhonden. Ze hebben de school uitgebreid doorzocht zonder de lessen in de klaslokalen te verstoren. Het resultaat: negatief, geen explosieven gevonden.

School op het vasteland ook getroffen

Tegelijkertijd werd een soortgelijke dreiging ontvangen op de Franse school in het centrum van Alicante. Hier werd ook een achtergelaten rugzak gevonden. De hulpdiensten besloten tot een andere aanpak: de school werd geëvacueerd. Leerlingen en leraren wachtten in een nabijgelegen park tot ze de school weer in mochten. Deze werd ook met honden doorzocht. Ook hier bleek het loos alarm te zijn.

Ondertussen meldt de Diario de Mallorca dat er ook op andere plaatsen op het Spaanse vasteland bommeldingen zijn geweest. Onderzoekers proberen er achter te komen wie de berichten heeft verstuurd. De autoriteiten lieten weten dat de veiligheidsprotocollen in dergelijke gevallen te allen tijde van kracht waren geweest.

Alicante:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden