6,5 jaar cel voor roofmoord op filmmaker Wouter van Luijn

6,5 jaar cel voor roofmoord op filmmaker Wouter van Luijn

Adrián H.F, de man die de Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn in Son Banya beroofde en op meermaals op het hoofd sloeg, is veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenisstraf. Daarvan zijn 3,5 jaar voor de beroving met geweld en 3 jaar voor doodslag.

Het 34-jarige slachtoffer werd op brute wijze overvallen in Palma’s wijk Son Banya. Hi jwas hier met een taxi naartoe gegaan. Volgens een bericht in de Diario de Mallorca leidden de slagen op het hoofd, zijn verwijde ader in de hersenene (aneurysma) en de alcohol die hij had gedronken én de stress van de situatie tot de fatale afloop.

De dramatische gebeurtenissen vonden op 13 juli 2018 ron 03:40 uur plaats. Wouter van Luijn besloot met twee andere personen naar de Son Banya te gaan “met de bedoeling drugs te kopen”, aldus het vonnis.

De rechtbank acht bewezen dat de hoofdverdachte samen met twee andere onbekende personen naar de bewuste plek is gegaan om de filmmaker en zijn vrienden te beroven. In het vonnis staat dat Wouter van Luijn “meerdere klappen en stompen in het hoofd, gezicht en nek” heeft gekregen.

Bewusteloos in elkaar gezakt

Als gevolg van de klappen zakte de Nederlandse filmregisseur bewusteloos in elkaar op de grond. Hij overleed slechts twee uur na aankomst in ziekenhuis Son Espases, waar hij verluidt door de overvaller naartoe was gebracht.

Het vonnis baseert de bewijslast voor de beroving met geweld en de daaropvolgende roekeloze doodslag van het slachtoffer op de eigen verklaring van de hoofdverdachte. In die zin benadrukt het vonnis dat hij “erkende de dader te zijn van een mishandeling van Wouter van Luijn”. Deze bestond uit een klap in zijn gezicht en een duw waardoor hij op de grond viel, nadat hij hem met een bestelbus had geraakt. Het aneurysma dat de filmmaker opliep leidde tot een hersenbloeding en de dood. De verdachte moet de ouders van het slachtoffer 150.000 euro schadevergoeding betalen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden