The Crown (Netflix): filmopnames op Mallorca

Duitse films in Palma

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Op 9 november gaat op Netflix het vijfde seizoen van succesvolle serie The Crown van start. De opnames hiervoor vonden ook op Mallorca plaats. De camera’s stonden o.a. in Sant Elm, Club de Mar en La Calobra.

Lady Di en prins Charles, gespeeld door Elizabeth Debicki en Dominic West, maken in de “Mallorca aflevering” een familiereis naar Napels. Ze reizen met hun zonen prins William en prijs Harry om hun tiende huwelijksdag te vieren. Daarnaast proberen ze de geruchten rondom een huwelijkscrisis teniet te doen.

Vanwege de begrafenis van de Engelse koningin last het filmteam op Mallorca een pauze in. Afgelopen woensdag werden de camera’s echter weer opgepakt. De crew draaide in het vakantiehuis van de Spaanse regisseur Trueba in Cala Llamp (Port d’Andratx). Ondertussen is de actrice Elizabeth Debicki op het eiland aangekomen. Een paar dagen eerder was de acteur Elizabeth Debicki al op Mallorca. Hij speelt in de serie de multimiljonair en regisseur Dodi Al-Fayed.

Afgelopen dinsdag werd de Mallorcaanse luchthaven voor kleinere vliegtuigen Son Bonet voor de filmopnames in een Afrikaanse luchthaven omgebouwd. Zo kon de aankomst van een lid van de Britse koninklijke familie per vliegtuig in een land te zuiden van de Sahara worden nagespeeld.

Majorca Daily Bulletin
Trailer for The Crown series 5 released, stars Mallorca

Filmopnames in Palma

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden