Medusa Beachclub eigenaar aangehouden wegens dood door schuld

Palma's burgemeester Jaime Martínez
Palma's burgemeester Jaime Martínez

De afdeling moordzaken van de Spaanse Policia Nacional heeft op Mallorca heeft de uitbater van de Medusa Beach Club aangehouden. Dat staat volgens de Diario de Mallorca in een persbericht dat op woensdag (26 juni) werd uitgegeven. Het gaat om de Oostenrijkse ondernemer Christian Arnsteiner. Hij wordt beschuldigd van  doodslag en zware mishandeling. Hij werd aan de onderzoeksrechter voorgeleid en nog op dezelfde avond onder voorwaarden vrijgelaten.

Bij de gedeeltelijke instorting van de club op Playa de Palma op 23 mei kwamen vier mensen om het leven, waaronder twee Duitse vakantiegangers. Nog eens 14 mensen raakten gewond.

Geen bouwvergunning

Het terras op de eerste verdieping stortte in tijdens de instorting. Het puin kwam niet alleen op de begane grond terecht, maar brak ook door naar de kelder naar de bar “Coco Rico”. Die was op dat moment gesloten. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in, samen met de voor bouwvergunningen verantwoordelijke ambtenaren van de stad Palma. Hieruit is gebleken dat de uitbreiding van het terras illegaal was, aldus het persbericht. Er was geen bouwvergunning voor.

Uitbouw niet stevig genoeg

Volgens het persbericht was de ondergrond bij de illegale uitbreiding niet stevig genoeg. Het gewicht van de restaurantgasten leidde samen met het gewicht van het terras zelf tot de instorting.

Christian Arnsteiner opende het restaurant in 2018 samen met zijn broer, Megapark-baas Gerald “Gerry” Arnsteiner onder de naam “Tex Mex” als Mexicaans restaurant. Hij runde dit etablissement sinds 2020 alleen. Na een renovatie opende hij er in mei 2021 de Medusa Beach Club.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Verdere bouwgebreken aan Playa de Palma

De gebeurtenissen waren aanleiding voor de naburige restauranteigenaren om hun gebouwen te inspecteren. Twee weken geleden repareerden werklui scheuren in de gevel van restaurant “Level”. De verantwoordelijke persoon bevestigde echter aan dagblad Diario de Mallorca dat het restaurant alle inspecties door het gemeentehuis had doorstaan.