Het weer op Mallorca: lagere temperaturen, vanaf woensdag warmer

Het weer op Mallorca

Afgelopen nacht bezocht een koufront de Balearische eilanden. In Palma vielen vanochtend al de eerste regendruppels. Het blijft voorlopig grijs en bewolkt.

Op het buureiland Menorca geldt voor vandaag zelfs waarschuwing geel voor hoge golven. Voor Mallorca zijn geen waarschuwingen afgegeven. Volgens de huidige voorspelling van de nationale weerdienst Aemet zouden de dichte wolkenvelden zondag aan het eind van de middag en in de avond moeten verdwijnen.

Het is merkbaar koeler geworden: vandaag wordt het maximaal 24 tot 26 graden. Ter vergelijking: afgelopen maandag was het nog 35 graden op Mallorca. Er kan een frisse wind uit het noorden en oosten waaien.

Het begin van de nieuwe week zal waarschijnlijk ook een beetje bewolkt zijn, maar in ieder geval iets warmer. Maandag wordt het 29 graden in Campos, 27 graden in Alcúdia en Palma de Mallorca en 28 graden in Santa Maria. Over het algemeen zal maandag wisselvallig zijn met zon, wolken en enkele buien in de avond.

Vanaf dinsdag zou het weer op Mallorca zich moeten stabiliseren: Er worden dan hogere temperaturen met meer zonneschijn voorspeld. Volgens de huidige voorspellingen zou het vanaf woensdag weer rond de 30 graden kunnen worden op het eiland. Er wordt dan weer zomers zwemweer verwacht.