24 juli 2024
24 juli 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sa Pobla jazzfestival 2024: ARTEMIS

juli 29 @ 10:00 PM - 11:30 PM

ARTEMIS /Renee Rosnes, Ingrid Jensen, Nicole Glover, Alexa Tarantino, Noriko Ueda, Allison Miller

Het tweede concert van het Sa Pobla jazzfestival  wordt gegeven door Artemis, een authentieke jazzgroep die volledig uit vrouwen bestaat.

Blue Note Records is in zijn acht decennia lange geschiedenis gevierd als een thuishaven voor de toonaangevende stemmen in de jazz. Het label zet die traditie voort met de release van het titelloze debuut van ARTEMIS, een band bestaande uit zes moderne jazzgrootheden. Met pianiste en muzikaal leider Renee Rosnes, trompettiste Ingrid Jensen, tenorsaxofoniste Nicole Glover, altsaxofoniste/fluitiste Alexa Tarantino, bassiste Noriko Ueda en drummer Allison Miller, tovert ARTEMIS een krachtige collectieve stem uit dit sextet van visionaire bandleiders en componisten.

Download het complete programma (pdf)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De band werd aanvankelijk samengesteld op aandringen van Rosnes voor een Europese festivaltournee drie jaar geleden. “Ik koos muzikanten die ik respecteerde en met wie ik muziek wilde maken,” zegt de pianist, “en na een optreden realiseerde ik me dat we een briljante chemie hadden. We besloten de mogelijkheden te onderzoeken van wat zich na verloop van tijd zou kunnen ontwikkelen – en zo werd ARTEMIS geboren.”

De groep onderscheidt zich niet alleen door het samenbrengen van zes unieke artiesten, die elk bekend staan om hun eigen opmerkelijke solocarrières; maar ook door de multigenerationele en multinationale bezetting, met leden uit Amerika, Canada en Japan.

Ondanks zijn relatief korte bestaan is ARTEMIS al te zien geweest in Vanity Fair en op NPR’s Jazz Night in America, en heeft het opgetreden op enkele van de meest iconische podia van het land, van Carnegie Hall, het Kennedy Center for the Performing Arts, SFJAZZ, Chicago Orchestra Hall tot het Newport Jazz Festival.

“Op een zonnige augustusmiddag in 2018 bevond ik me onder de duizenden fans die het Newport Jazz Festival bezochten en die versteld stonden van ARTEMIS,” zegt Blue Note President Don Was. “Hun muzikale conversatie is geraffineerd, soulvol en krachtig en hun groove gaat diep.”

Het debuutalbum van de band is een prachtige set van negen nummers met materiaal dat door elk bandlid is gecomponeerd en/of gearrangeerd. ARTEMIS ontvouwt zich met een dynamische stroom, verbluffend eclectisch en toch volledig samenhangend.

Dit is een groep buitengewone vrouwen wier gecombineerde energie en vaardigheden niet kunnen worden verstikt in het label van een all-star band. Elke keer dat ze optreden, leidt hun vloeiende en geïnspireerde communicatie tot magische muzikale gebeurtenissen.

Gegevens

Datum:
juli 29
Tijd:
10:00 PM - 11:30 PM
Site:
https://sapobla.cat/ca/jazz/festival-de-jazz

Organisator

Mallorca Jazz Sa Pobla
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parc de Can Cirera Prim
Carr. de Pollença, 10
Sa Pobla, Baleares 07420 Spanje
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden