24 juli 2024
24 juli 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sa Pobla jazzfestival 2024: Marta Sánchez trio

augustus 20 @ 10:00 PM - 11:30 PM

De in Madrid, Spanje, geboren en getogen pianiste en componiste Marta Sánchez is actief in de hedendaagse creatieve muziekscene in New York City en over de hele wereld. Met haar vernieuwende en originele muziek heeft ze een internationaal publiek bereikt en wereldwijd veel erkenning gekregen.

Marta’s belangrijkste project, haar kwintet, ontstond kort nadat ze naar New York verhuisde en heeft sindsdien vier albums uitgebracht: “Partenika” (2015), “Danza Imposible” (2017), en “El Rayo de Luz” (2019) met het Spaanse label Fresh Sound en SAAM (Spanish American Art Museum) met Whirlwind Recordings. Alle albums kregen veel lof van de Amerikaanse pers. “Partenika” kreeg geweldige recensies van The New York Times, Downbeat, All Music, All About Jazz,en nog veel meer.

Daarnaast werd de opname geselecteerd door The New York Times als een van de 10 beste albums van 2015, inclusief alle genres, en het werd ook opgenomen in de lijsten van de beste opnames van het jaar van de Jazz Journalist Association, Downbeat en All Music. Het volgende werk van het kwintet, “Danza Imposible” werd zeer geprezen in het beroemde radioprogramma “Fresh Air”, het kreeg 4 sterren van DownBeat, een uitstekende recensie van The New York TImes, op Nate Chinen’s programma op WBGO, en het werd ook opgenomen in een aantal lijsten van de beste van 2017.

“El Rayo de Luz” werd ook opgenomen in de The New York Times lijst van de beste 10 jazzalbums van 2019, het was de editor’s pick van het decembernummer van Downbeat, kreeg een vier sterren recensie ook in Downbeat van Giovanni Russonello, het was te zien op WBGO’s programma “The Checkout” en een lange enz. SAAM (Spanish American Art Museum) werd besproken in The New York Times, Wall Street Journal, Downbeat, Jazzwise en nog veel meer. Na “Danza Imposible” is Marta’s muziek onderwerp geweest van artikelen in onder andere Jazziz en The New York Times.

Ze toerde door de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en Midden-Amerika en trad op als leider of als sideman op prestigieuze podia en prominente festivals zoals North Sea Jazz Festival in Nederland, Eurojazz in Mexico City, Eurojazz in Athene, Jazz Festival Vitoria Gasteiz, Winter Jazz Festival in New York en Madrid en vele andere. In de Verenigde Staten heeft ze opgetreden in een aantal van de meest prestigieuze clubs waaronder de Blue Note, Birdland, Roulette, Jazz Gallery, 55 Bar, The Cell Theater, Cornelia Street Cafe, of Blue Whale.

Ze ontving prijzen voor de beste soundtrack voor korte film in de festivals Alcalá de Henares, Curtficcion in Barcelona en Palma de Mallorca. In 2017 en 2021 ontving ze de prestigieuze beurs voor een residentie van de MacDowell Colony, waar Marta voorbereid pianorepertoire schreef.

Download het complete programma (pdf)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Gegevens

Datum:
augustus 20
Tijd:
10:00 PM - 11:30 PM
Site:
https://sapobla.cat/ca/jazz/festival-de-jazz

Organisator

Mallorca Jazz Sa Pobla
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parc de Can Cirera Prim
Carr. de Pollença, 10
Sa Pobla, Baleares 07420 Spanje
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden