24 juli 2024
24 juli 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sa Pobla jazzfestival 2024: Irene Reig & The Bop Collective

augustus 13 @ 10:00 PM - 11:30 PM

©MallorcaJazzsaPobla

Irene Reig (Barcelona, 1993) vertegenwoordigt de nieuwe generatie muzikanten met veel overtuiging en vastberadenheid. In 2017 was ze in de afrondende fase van haar master aan het Conservatorium van Amsterdam. Een jaar eerder werd ze met haar trio uitgekozen om te spelen tijdens de Talent Night op het Amsterdamse Red Light Jazz festival.

In juni van dit jaar speelde Irene Reig wederom tijdens het Red Light Jazz festival en wel in café Zilt aan de Zeedijk. Op de website van het jazzfestival werd Irene Reig met de volgden woorden voorgesteld:

Irene Reig (Barcelona, ​​1993) was al van jongs af aan geïnteresseerd in muziek. Ze nam op jonge leeftijd pianolessen in verschillende conservatoria waaronder het Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Op 11-jarige leeftijd begon Irene met saxofoon spelen en op 15-jarige leeftijd kwam jazz in haar leven.

Na verschillende studies in Spanje verhuisde ze naar Nederland om haar masterdiploma te halen aan het Conservatorium van Amsterdam met Ferdinand Povel als haar hoofddocent. Ze kreeg de kans om te spelen met musici als Simon Rigter, Martijn van Iterson, Terell Staford en Rob van Bavel.

Van 2008 tot 2011 speelde Irene alt- en baritonsax en klarinet bij de Sant Andreu Jazz Band. Met deze band nam ze enkele cd’s op (Jazzing Live at Casa Fuster en Jazzsing Vol. II). Daarop speelde ze met Dick Oatts, Perico Sambeat, Jesse Davis, Scott Robinson als speciale gasten. In 2016 ging ze naar Philadelphia waar ze haar eerste eigen album Views opnam. Het roept herinneringen op aan Barcelona, Amsterdam en Philadelphia, drie steden waar ze heeft gewoond. Haar volgende twee albums nam ze op als leider van The Bop Collective met originele nummers en arrangementen vol persoonlijkheid en frisheid.

Tijdens Red Light Jazz 2024 speelt Irene alle dagen in Café ZILT met haar kwartet.

Download het complete programma (pdf)

Irene Reig vier jaar geleden in het Bimhuis in Amsterdam:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

 

Gegevens

Datum:
augustus 13
Tijd:
10:00 PM - 11:30 PM
Site:
https://sapobla.cat/ca/jazz/festival-de-jazz

Organisator

Mallorca Jazz Sa Pobla
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parc de Can Cirera Prim
Carr. de Pollença, 10
Sa Pobla, Baleares 07420 Spanje
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden