3 december 2023
3 december 2023
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marea in concert

augustus 19 @ 8:00 AM - 10:00 PM

€33

Marea is een Spaanse rockband uit Berriozar, De band heeft teksten die beïnvloed zijn door Spaanse folklore en literatuur en gebruikt archaïsche termen en uitdrukkingen. Ze hebben acht studioalbums, een verzamelboxset en een live-album uitgebracht.

Geschiedenis

In 1997, na lid te zijn geweest van 9 verschillende punkbands, besloot Kutxi Romero een rockgroep te vormen. Hij belde Alen Ayerdi – voormalig drummer van Begira – die zich aansloot bij Kutxi’s project. Vervolgens nam hij contact op met Edu Beaumont “Piñas”, die hij een jaar eerder had ontmoet. Piñas had nog nooit in een andere band gespeeld, maar Kutxi – die een zeer goede vriend van hem was – haalde hem over om mee te doen als bassist. Piñas accepteerde en stelde Kutxi voor aan César Ramallo, die één van Marea’s gitaristen zou worden. David Díaz, alias Kolibrí, ook een gitarist, kwam ook bij de band.

De band heette aanvankelijk “La Patera”, maar omdat er al een band met dezelfde naam bestond, namen ze de naam Marea aan, die de titel van hun eerste album zou worden en die ze in plaats daarvan La Patera noemden.

BMG toonde interesse in hun eerste album en in 1999 werden ze Marea’s eerste label. Hun eerste album werd in heel Spanje uitgebracht.

In 2000 verlieten ze BMG wegens problemen om zich bij GOR aan te sluiten. Dat jaar brachten ze hun tweede album uit: Revolcón.

Een jaar later, in 2001, kregen ze conflicten met GOR en beëindigden ze hun contract met hen. Ze tekenden een nieuw contract bij Dro Records. Ze begonnen te werken aan hun 3e album, Besos de perro.

Besos de Perro werd uitgebracht in 2002. Na ongeveer 200 keer live gespeeld te hebben in ongeveer 3 jaar, besloten ze een pauze in te lassen om aan hun volgende album te werken.

In 2004 brachten ze hun vierde album uit, 28.000 Puñaladas. Ze begonnen te toeren tot 2005.

In 2006 kondigde Kutxi Romero aan dat Marea werkte aan hun vijfde album, Las aceras están llenas de piojos, dat in 2007 uitkwam.

Ook in 2007 bracht Marea de boxset Coces al aire 1997-2007 uit. In 2008 brachten ze Las putas más viejas del mundo uit, een live CD+DVD. In 2011 verscheen hun zesde studioalbum En mi hambre mando yo uit, in Canada gemixt door Mike Fraser.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Leden
Kutxi Romero: leadzang en teksten
Eduardo Beaumont (Piñas): bas en zang (af en toe).
César Ramallo: elektrische gitaar
David ”Kolibrí” Díaz: elektrische en akoestische gitaar
Alén Ayerdi: drums en achtergrondzang

website: losmarea.com

Gegevens

Datum:
augustus 19
Tijd:
8:00 AM - 10:00 PM
Kosten:
€33
Evenement Categorie:
Site:
https://www.enterticket.es/eventos/marea-en-mallorca-782690

Locatie

Trui Son fusteret
Camí Vell de Bunyola, s/n
Palma de Mallorca, 07009 Spanje
+ Google Maps
Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden