Dodelijke sprong van rots

Dodelijke sprong van rots

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Toerist sterft na de dodelijke sprong van rots. Het ongeluk vond plaats in Cala Varques.

Vandaag is in het oosten van Mallorca een 26-jarige toerist om het leven gekomen. Volgens het Spaanse dagblad Ultima Hora viel hij van een 12 meter hoge klif bij Cala Varques (Manacor) in zee. De verwondingen die hij opliep waren zo zwaar dat reddingswerkers hem niet meer konden helpen. Het zou gaan om een Amerikaanse toerist.

Guardia Civil

Het is niet duidelijk of de man zijn evenwicht verloot of dat hij opzettelijk van de rots sprong. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De Grupo de Rescate e Intervención en Montaña (GREIM), een speciale eenheid van de Guardia Civil, is in het gebied aangekomen om hulp aan te bieden.

Vaak ongelukken

Het strand van Cala Varques en vooral het omliggende rotsgebied is populair bij zwemmers. Er gebeuren helaas altijd weer talrijke ongelukken met zwemmers die van de rosten springen. Vorig jaar raakte een 17-jarige toerist nog gewond nadat hij van een hoogte van 15 meter in het water sprong.

Oproep

In 2021 deden de hulpdiensten een oproep aan de burgers en waarschuwden voor het grote aantal ongelukken die bij het springen van de rotsen bij Cala Varques plaatsvinden.