Brand op veerboot Mallorca

Brand op veerboot Mallorca
Veerboot GNV Bridge. Foto: InfoNavi (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:InfoNavi)

Brand op veerboot Mallorca: passagiers na 17 uur in veiligheid gebracht. Twee schepen pikten de passagiers van de “Tenacia” op. De bemanning bleef aan boord.

De veerboot Tenacia vaart tussen Valencia en Palma. Gisteravond vertrok het schip om 20:41 uur uit Valencia en zou om 03:25 uur in Palma moeten aanleggen. Om 02:18 uur brak er brand uit in een ruimte met technische apparatuur die alleen voor de bemanning toegankelijk is, aldus een persbericht van de rederij.  De bemanning en het brandweerteam aan boord reageerden onmiddellijk. De brand trof geen van de passagiersruimten. Naast de meer dan 400 passagiers zijn er 61 bemanningsleden op het schip. Er is nog geen informatie over de oorzaak van de brand.

“De meeste passagiers zitten waarschijnlijk al in reddingsboten. Ik kan echter niet met zekerheid zeggen of er nog mensen aan boord van de Tenacia zijn. De bemanning blijft in ieder geval op het schip,” aldus de woordvoerster van de rederij. De passagiers worden nu in reddingsboten naar twee andere veerboten gebracht. De “MSC Arica” heeft al 60 mensen opgevangen, 60 anderen zijn met het schip van de reddingsdienst op zee op weg naar de GNV Bridge, een andere veerboot van de Italiaanse rederij Grandi Navi Veloci.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Zes brandweerlieden zijn bezig met het blussen van de brand. “Er is hier en daar nog een gloeiende plek. Het brandbestrijdingsteam controleert momenteel de situatie,” zei de woordvoerster. Rond 14.00 uur gaf de kapitein in verschillende talen over de luidspreker het bevel om het schip te evacueren. Kinderen hadden voorrang.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden