Aanwinst Real Mallorca: Een Mallorcaan van Borussia Dortmund

Alfonso Díaz, Mateu Morey en Pablo Ortells poseren na de ondertekening. / RCDMALLORCA
Alfonso Díaz, Mateu Morey en Pablo Ortells poseren na de ondertekening. / RCDMALLORCA

Mateu Morey keert terug naar zijn jeugdclub na vijf moeilijke jaren in de Duitse Bundesliga

Real Mallorca heeft zijn eerste nieuwe contract van het seizoen aangekondigd. Hij komt uit de Duitse Bundesliga. Na vijf jaar bij Borussia Dortmund te hebben gespeeld, heeft Mateu Morey, afkomstig uit het Mallorcaanse dorp Petra, een eenjarig contract getekend met de optie het met nog eens twee jaar te verlengen.

Lastige jaren

Voor Morey is het een terugkeer naar zijn jeugdclub. De 24-jarige speler speelde voor Real Mallorca tot zijn transfer naar de jeugdopleiding van FC Barcelona in 2015. In 2019 verhuisde hij naar Dortmund, waar hij aanvankelijk uitkwam voor het tweede elftal. In mei 2020 maakte hij zijn debuut in de Bundesliga. Zijn tijd bij de Borussia Dortmund was echter allesbehalve gemakkelijk voor de Mallorcaan. Hij liep herhaaldelijk ernstige blessures op en was soms maanden uitgeschakeld. Daardoor kon hij nooit echt een vaste plek verdienen bij Borussia Dortmund.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Mallorcaanse vechter

Morey’s contract liep in juni af en werd niet verlengd, waardoor hij transfervrij naar zijn geboorte-eiland kon verhuizen. Hij was erg blij met de presentatie op vrijdag (5 juli): “Het is een erg gelukkige dag voor mij en mijn familie,” legde hij uit. “Ik heb een aantal lastige jaren achter de rug, maar ik ben er erg op gebrand om alles te geven en deze club trots te maken. Ik ben een Mallorcaanse vechter.”

De eerste strijd die Morey moet leveren is die om een basisplaats. Op de rechterflank moet hij het opnemen tegen Gio González om bij de nieuwe coach Javier Arrasate een vaste plek te veroveren. Op 18 augustus opent Real Mallorca het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het Real Madrid van Kylian Mbappé. Daarvoor wordt er op 10 augustus nog tegen FC Bologna gespeeld  om de Trofeu Ciutat de Palma.